Tid över på semestern? Här är tips på aktiviteter

Har du lite tråkigt på semester och sommarlov? Du har väl inte missat alla tips på aktiviteter som Norran bjudit på. Här har vi samlat alla artiklar, de handlar om allt från sommarkaféer och museer till aktiviteter för barn.

Uppe från vänster: Trampolinhuset i Skellefteå, downhillcykling i Malå, bad vid Bygdsiljum. Nere: Båtmuseet i Stackgrönnan, Byske kyrkstad, korthålsbanan på Skellefteå Golfklubb.

Uppe från vänster: Trampolinhuset i Skellefteå, downhillcykling i Malå, bad vid Bygdsiljum. Nere: Båtmuseet i Stackgrönnan, Byske kyrkstad, korthålsbanan på Skellefteå Golfklubb.

Foto: Yvonne Rönngren/Evelina Eriksson

Skellefteå2023-07-23 10:00

Sommarkaféer i och runt Skellefteå är viktiga utflyktsmål. Här besökte vi Tuvagården, och ger många fler tips. 

Hembygdsgårdar är mysiga att titta i. Här besöker vi Lövånger och tipsar även om de övriga gårdarna i Skellefteå kommun. 

Bada ska man förstås göra på sommaren. Här besökte vi Storsand, och har även en lista på övriga badplatser, både i sjöar och hav. 

Barnen kan behöva lite fysisk aktivitet (även de vuxna förresten). Här besökte vi Skellefteå golfbana och ger också andra tips på aktiviteter.

Om du är turist så kanske du behöver en campingplats. Här besökte vi Ljusvattnets camping och har också en lista med fler förslag. 

Museer är trevliga, och passar bra om det regnar. Här besökte vi båtmuseet i Stackgrönnan och ger fler tips. 

Om det regnar kan man också behöva leka inomhus. Här besökte vi Trampolinhuset och ger fler tips för barn och ungdomar där det mesta sker under tak. 

undefined
Uppe från vänster: Tuvagården utanför Skellefteå, museum om ost i Burträsk, Ljusvattnets camping. Nere: Fiske i Norsjön, Sockenmuseet i Lövånger, vandring på Pite-Rönnskär.

Fint väder? Då kanske en båtutflykt kan passa. Här åkte vi med turbåten till fiskeläget på Pite-Rönnskär.

Ännu ett mysigt utflyktsmål är kyrkstäderna. Det finns flera i Norrans område, och vi besökte Byske kyrkstad. 

Ett speciellt museum handlar om Västerbottensost, och finns i Burträsk. 

Missa inte ett besök i Norsjö. Här berättar vi om det fria fisket i sjön, samt ger några fler tips från Norsjö kommun.

Åk vidare till Malå och prova downhillcykling. Här är reportage från Tjamstanbacken, samt lite övriga tips från Malå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!