Här ska lägenheter byggas i Skellefteå

Sugen på att flytta in i en nybyggd lägenhet? Här listar vi de möjligheter som finns eller kommer framöver i Skellefteå.

Byggande i Skellefteå: Kartläggning och besök på byggplatserna.

Byggande i Skellefteå: Kartläggning och besök på byggplatserna.

Foto: Yvonne Rönngren/Melker Westerberg

Skellefteå2023-12-10 14:00

Norran har gjort två kartläggningar om det som byggs just nu eller planeras: En för hyresrätter och en för bostadsrätter.

Även om byggandet av bostäder nu hämmas av lågkonjunkturen så vet alla att det är stor bostadsbrist i Skellefteå som kommer att bestå under lång tid framöver. Därför planeras det för framtiden både hos kommunen och hos bostadsbolagen.

Här kan du läsa om de tilltänkta hyresrätterna. Vad som hänt sedan artikeln skrevs är att Skebo tar över Heimstadens tomt på Anderstorp, nummer 15 på kartan. Där ska de bygga samma lösning som Heimstaden hade tänkt göra så antalet lägenheter blir oförändrat. Men tänk på vilken kö du står i om du vill ha de lägenheterna. 

Dessutom har projekt 19 på Sörböle utgått, det ska istället lanseras som bostadsrätter.

undefined
Hyreslägenheter som planeras.

Bygge 2 på kartan sker i Kåge och där görs 188 blivande hyresrätter åt bolaget Arkadia. Här besökte vi det bygget. 

Ett alldeles nystartat bygge sker på Getberget (nummer 4 på kartan) där Lindbäcks bygg gör lägenheter åt Skebo. Här gjordes grunder för de tre husen. 

Men även om det största intresset just nu är att kunna hyra en lägenhet väntas det bli ökat intresse att köpa när räntorna stabiliseras. Här är kartläggningen över planerade bostadsrätter. Sedan kartan gjordes har ett projekt tillkommit, det ligger i korsningen Skråmträskvägen/Brogatan på Sörböle och görs av UGM Fastigheter. 

undefined
Insatslägenheter som planeras.

Ett bygge av bostadsrätter som kommit igång ligger på Getberget och görs av Riksbyggen. Här hälsade vi på när det göts en grund. 

Ett annat bygge är Guldläge som görs av HSB och ligger i centrala stan. Här besökte vi den byggplatsen och åkte upp till tionde våningen. 

Vill man bo i en gammaldags men ändå modern bostadsrätt så köper man lägenhet i det mer än 100 år gamla huset Seminariet. Här besökte vi totalrenoveringen av det historiska huset. 

Till sist så lät vi bostadsbolagens chefer komma till tals. Hur tänker de om att dra igång nya byggen av bostadsrätter i Skellefteå? Här berättar de om framtida planer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!