Norran sänder första isträningen

Det brukar vara en folkfest och fullsatt i Skellefteå Kraft Arena när Skellefteå AIK glider ut på isen för första gången. Men i år så blir det mer eller mindre tomt i arenan under första isträningen. Den kommer dock att gå att se på norran.se.

Joakim Lindström glider in på första isträningen. I år får han göra det utan publik.

Joakim Lindström glider in på första isträningen. I år får han göra det utan publik.

Foto: Carina Kvist

Ishockey2020-08-03 15:14

AIK:s första isträning har blivit lite av en mytomspunnen tillställning. Fansen brukar mer eller mindre gå man ur huse för att vallfärda till Skellefteå Kraft Arena för att se de nya och gamla spelarna.

På grund av coronapandemin så kommer träningen att vara stängd för publik i år. Men det hindrar inte klubben att genomföra den ändå och fansen kommer också få en chans att se träningen.

Detta då Norransporten, i samarbete med Skellefteå AIK, kommer att sända träningen live på norran.se klockan 18:30 på tisdagskvällen.

– Hockeyintresset är stort, kanske större än tidigare då många hockeyintresserade har en viss form av abstinens. Det känns självklart att vi då ska kunna ge våra läsare möjlighet att se detta – trots coronapandemin, säger Norrans sportchef David Ekström.

Den första isträningen kommer att genomföras ungefär som den brukar. Spelarpresentationen kommer att bli lite annorlunda – men det kommer att bli skillstävlingar och spel precis som vanligt. 

Dessutom kommer säsongens lagkapten och assisterande kaptener att presenteras och spelarna kommer att presenteras i de nya matchställen.

Alla spelare förutom två kommer att vara med. De som inte finns på plats är Philip Broberg som spelar Stanley Cup med Edmonton Oilers och Darren Nowick som inte anslutit till laget ännu.

Norrans Adam Savonen och Robin Lindgren kommenterar träningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!