Tränaren hyllade målskytten: ”Driver spelet”

AIK har ett kompakt schema den här veckan. Det började bra i Österrike under tisdagskvällen. AIK besegrade Innsbruck med 4–2. Tränaren Andreas Falk konstaterade att AIK hade koll på med mesta under matchen, men att några saker stack ut. ”Lirre gör det bra och gjorde mål på nytt”, konstaterade Falk.

Linus Lindström gjorde mål på nytt när AIK vann i Österrike mot Innsbruck med 4–2.

Ishockey2023-10-17 22:29

Det blev målmässigt jämnt mot ett för dagen hungrigt Innsbruck. Det österrikiska laget håller en betydligt lägre nivå än AIK, men med en pigg hemmapublik kunde laget skapa en målmässigt jämn match.

– Vi har ett stort spelövertag, men det är samtidigt en svår match att spela.

AIK kunde ta ledningen med 13 sekunder kvar av första perioden. Lukas Vesterlund, junioren som var extraspelare den här kvällen, klev fram och visade vägen.

– Riktigt kul. Han har gjort det bra i J20-laget under hösten och roligt att han tog chansen här. Vi hade pratat extra mycket om ytan framför mål inför matchen.

Innsbruck kunde följa med målmässigt. Laget kvitterade i andra perioden till 1–1 och kunde även reducera i mitten av tredje perioden till 2–3.

– Kanske skulle vi ha kontrollerat det lite bättre, men vi gjorde ändå en del bra saker den här matchen.

AIK höll undan och med sex sekunder kvar av ordinarie tid, slog Pär Lindholm in pucken som innebar 4–2.

Tränaren lyfte fram Lindholm och även Linus Lindström. ”Lirre” har vuxit ut till en nyckelspelare på slutet.

– Han driver spelet och gör det riktigt bra.

För AIK väntar först möte mot Rögle på torsdag och därefter derby hemma mot Luleå på lördag.

Mötet på torsdag kommer sannolikt vara mot en riktigt laddad motståndare.

– De vill nog ha revansch för försluten i kvartsfinalen. Så jag förväntar mig en riktigt tuff match i Ängelholm.

Först får AIK leva lite på tisdagskvällens seger. Den gjorde att AIK hamnade på övre halvan i tabellen. 14 november påbörjas åttondelsfinalen. Den lottas lite längre fram.