Pudas lag Jokerit i karantän i 14 dagar

Jokerits samtliga matcher de kommande två veckornas är inställda. Det meddelar klubben nu. Det innebär att två före detta Skellefteå AIK-spelare nu sätts i karantän.

Jonathan Pudas sätts i karantän i två veckor.

Jonathan Pudas sätts i karantän i två veckor.

Foto: OLA WESTERBERG

Ishockey2020-09-11 11:27

Coronaviruset har nått ryska KHL. De före detta Skellefteå AIK-spelarna Jonathan Pudas och John Normans Jokerit har utsatts för coronaviruset och därmed är den finska toppklubben det andra laget i ligan som ställer in.

Klubben inledde säsongen för en vecka sedan då laget mötte Dynamo Riga i Lettland – men innan det så ställde de in sin match i Minsk på grund av hälsoskäl. 

Sin första hemmamatch spelade de mot Neftechimik Nizjnekamsk som besökte Helsingfors i onsdags. Dagen efter informerade KHL att fyra av Neftechimiks spelare testat positivt för covid-19 inför lagets match mot Dynamo Riga och den matchen ställdes in.

Redan då så kom det spekulationer om att Jokerits spelare utsatts för viruset och på fredagsmorgonen meddelade sedan Jokerit att laget tvingas sättas i karantän 14 dygn efter att spelarna som spelade i onsdagens hemmamatch exponerats för covid-19.

Spelarna har testats och alla prov var negativa. Men det är möjligt att spelarna exponeras för viruset och enligt de finska myndigheternas anvisningar blir spelarna då satta i karantän.

Det betyder att Jokerits match mot Ak Bars Kazan som skulle spelas på fredag ställs in. Man kommer också att ställa in ytterligare fyra matcher under de kommande 14 dagarna. Jokerit skulle då ha mött Severstal Tjerepovets, Metallurg Magnitogorsk, Vitjaz och CSKA Moskva. Samtliga fem matcher flyttas framåt – men inga nya speldatum är klara för tillfället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!