Klart: Söderlund presenterad av nya klubben

Under söndagen blev det officiellt att Tim Söderlund och Djurgården gick skilda vägar. Ett knappt dygn senare presenterades den förre Skellefteå AIK-talangen av Mlada Boleslav hemmahörande i den tjeckiska ligan.

Tim Söderlund är klar för Mlada Boleslav i tjeckiska ligan, där förre AIK-spelaren Martin Sevc är sportchef.

Tim Söderlund är klar för Mlada Boleslav i tjeckiska ligan, där förre AIK-spelaren Martin Sevc är sportchef.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-01-02 10:40

I nya klubben förväntas Söderlund, som under säsongsinledningen i hockeyallsvenskan producerat 14 (5+9) poäng på de inledande 29 matcherna, ersätta svenske Pontus Åberg, som lämnat klubben för spel under Stefan Hedlund och Bert Robertssons ledning i Rapperswill i schweiziska NL.

Mannen som sett till att övergången har blivit verklighet är Skellefteå AIK:s guldhjälte Martin Sevc, som sedan i somras är sportchef i Mlada Boleslav efter att ha avslutat sin karriär med tre säsonger som lagkapten i klubben.

– Jag fick tips om Tim och såg fem av hans matcher. Han var inte nöjd med sin roll i Djurgården och vi kom överens om en övergång på mindre än tre dagar. Jag tror att hans spelstil med fart och teknik kommer bli en frisk fläkt i vårt lag och vårt powerplay. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen, men vi har kommit överens om att om alla trivs så kommer vi förlänga kontraktet, säger sportchefen Martin Sevc till klubbens hemsida.

Mlada Boleslav parkerar på elfte plats, av 14 lag, i extraliga efter 32 omgångar och närmast väntar ett möte på bortaplan med Karlovy Vary under tisdagen.

FAKTA

Tim Söderlund

Ålder: 24 år.

Moderklubb: Skellefteå AIK.

Övriga klubbar: Clemensnäs HC, Luleå HF, Frölunda, Rockford Icehogs (AHL), Indy Fuel (ECHL), Almtuna IS, Bakersfield Condors (AHL), Wichita Thunder (ECHL), Djurgården.

Aktuell: Klar för spel i tjeckiska Mlada Boleslav för resten av säsongen efter att ha brutit kontraktet med Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!