Efterlängtad fullträff för Hugg: ”Skönt att göra mål”

Efter fem mållösa matcher fick Rickard Hugg äntligen spräcka sin målnolla. ”Gör man rätt saker och skapar lägen så studsar pucken dit till slut”, säger AIK:s nummer 96.

Rickard Hugg, till höger, fick göra sitt första SHL-mål för säsongen när han lyfte in 2–1 i nättaket i powerplay mot HV71.

Rickard Hugg, till höger, fick göra sitt första SHL-mål för säsongen när han lyfte in 2–1 i nättaket i powerplay mot HV71.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-09-30 20:49

På engelska finns ett uttryck som lyder "get the monkey off one's back", som handlar om att bli av med ett problem som man dragits med en tid, och för hockeyspelare brukar det inte vara alltför ovanligt att slå bort en "apa" från ryggen när man lyckas avsluta en mållös svit. 

Hugg har gjort gesten på isen tidigare, men inte efter målet mot HV71.

– Nej, inte ute på isen i alla fall. Vi tog den i omklädningsrummet efteråt istället, säger han och skrattar, innan han fortsätter:

– Ska jag ha en lång karriär kommer det hända fler gånger att jag går mållös i fem raka matcher. Så länge man gör rätt saker och skapar lägen så studsar pucken dit till slut.

Fullträffen, som kom i powerplay och betydde 2–0 till AIK, var efterlängtad men någon panik har det inte varit för 24-åringen.

– Absolut var det skönt att göra mål, och det är väl en liten sten som faller från axlarna. Men jag har inte känt någon panik. Inte alls.

I slutminuten av den första perioden kom däremot en kalldusch för hemmalaget när HV71 reducerade genom André Peterson. 

Väl i den andra perioden gick sedan inte hemmalaget att känna igen.

– Vi kommer ut i den andra perioden och är lite oödmjuka, inte tillräckligt starka på pucken och tar byten när de har pucken vilket sätter våra backar i pissiga situationer. Samtidigt har vi ett väldigt bra försvarsspel och "Gurra" (Gustaf Lindvall, AIK-målvakt) är riktigt bra.

Lördagens seger var den andra raka för AIK, som tog sex av sex poäng under veckans två matcher.

– Fantastiskt skönt att få börja bygga en segersvit, avslutar Hugg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!