William Löf tillbaka i Gamla Stan

Gamla Stan IBK har gjort klart med sitt första nyförvärv. Som är en gammal bekant. "Det känns jätteroligt", säger William Löf.

Grovjobbaren William Löf är tillbaka i Gamla Stan.

Grovjobbaren William Löf är tillbaka i Gamla Stan.

Foto: David Ekström

Innebandy2020-05-11 11:42

Löf har de senaste säsongerna spelat i division II–innebandy. Nu kliver han uppåt i seriesystemet igen. Och därmed blir han Gamla Stans första tillskott inför kommande säsong.

– Det är ett jättebra nyförvärv, han kommer att bidra med mycket, säger sportchefen Amir Chehrehnegar och fortsätter:

– Han sprider väldigt mycket energi och han slutar aldrig kämpa. En riktig grovjobbare. Det kommer att bli tuffare på träningarna framöver.

Löf är dessutom en spelare som bryter mönster.

– Han skapar mycket på egen hand och kan skapa mycket för sina lagkamrater. Han är individuellt skicklig och vi behöver spelare som bryter mönster. Vi har några – men behöver fler. Det är ofta som individuella prestationer blir avgörande och "Wille" är en spelare som kan göra sin kille.

Löf själv är väldigt glad att han nu får chansen i Gamla Stan igen.

– Det känns jätteroligt. Jag började ju spela där och nu får jag dessutom spela i bästa laget i Skellefteå för tillfället, säger han.

Han har spelat i Clemensnäs och Moröbacke de senaste säsongerna.

– Jag var ju i Skellefteå IBK då de la ner och då blev det spel i de lägre divisionerna. Jag vet egentligen inte varför – jag fastnade där helt enkelt. 

Men förhoppningarna att spela högre upp har alltid funnits.

– Jag gillar ju att träna hårt och springer väldigt mycket och har nu får jag komma till ett lag som är seriöst och kör fyra gånger i veckan. Det passar perfekt. 

Löf är svårplacerad när det kommer till att sätta honom i ett fack. Sportchef Amir Chehrehnegar benämner honom som grovjobbare. Men samtidigt så är han en väldigt skicklig spelare som den senaste säsongen stod för 32 (16+16) poäng på 14 matcher i Moröbacke. Själv har han svårt att välja vad han egentligen är.

– Jo, jag ser mig själv som en grovjobbare som sliter hårt för laget. Men samtidigt så har jag en del skicklighet med klubban. Så det är svårt att säga vad jag egentligen är. Men i det här läget och i det här laget så ska jag väl gå i bräschen med mitt hårda jobb och visa vägen lite grann. Jag blir väl en av de äldsta spelarna och då måste jag leda vägen med min rutin.

Gamla Stan har sedan tidigare en stabil grund och stå på och har egentligen fått behålla hela truppen från den senaste säsongen. Men man är definitivt inte färdiga med sin trupp.

– Vi har alltid mer på gång – men jag vill inte berätta vad, säger sportchef Chehrehnegar och skrattar gott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!