Stark upphämtning av Gamla Stan: ”Bra moral”

Gamla Stans damer inledde division I-säsongen mot Obbola med en mäktig upphämtning. De kom igen från ett 6–3-underläge och kom ikapp till 6–6 i slutminuten.

Maija Pöntinen Norman, Lina Eriksson och Ida Karlsson gjorde Gamla Stans mål.

Innebandy2020-10-04 17:45

Obbola väntade i premiären i Olasjöhallen – ett lag där några rutinerade rävar med SSL-meriter sticker ut. Gamla Stan inledde med en chockstart och efter 3.18 ledde gästerna med 2–0. Maija Pöntinen Norman svarade för fullträffarna och Lina Eriksson assisterade till båda målen.

– Vi började bra och satte hög press direkt, säger Gamla Stans coach Peder Lundström.

Obbola bjöd på en snabb upphämtning och efter två mål inom loppet av en minut så var det utjämnat till 2–2. Hemmalaget tog ledningen i början av den andra perioden och ökade snabbt på till 4–2.

Gamla Stan var i ett 6–2-underläge inför den sista perioden, men de gav inte upp.

– Vi tog ett snack i paus där vi sa att vi skulle ge det en chans och gå för det, säger Lundström.

Ida Karlsson och Lina Eriksson tog upp jakten och med drygt tre minuter kvar att spela stod det 6–4.

– Obbola backade hem, men vi hade många avslut och folk på kassen. Det tog lite tid, men under de sista fem minuterna fick vi utdelning.

I det läget klev Maija Pöntinen Norman fram igen och med två nya mål såg hon till att det var kvitterat till 6–6 med 27 sekunder kvar att spela.

– Maija räddade oss och det var jätteskönt. Upphämtningen visar att det finns bra moral i laget, säger Peder Lundström.

Maija Pöntinen Norman, Lina Eriksson och Nova Svanborg bildade Gamla Stans klart bästa kedja.