Ny tränare klar i Kaif: ”Kommer in med mycket rutin”

Kågedalen, som valde att hoppa av allsvenskan, har gjort klart med en ny tränare inför den kommande säsongen. Det blir Mattias Örnkloo som kommer att leda laget i division I.

Kågedalen som drog sig ur allsvenskan har gjort klart med en ny tränare inför den kommande säsongen.

Kågedalen som drog sig ur allsvenskan har gjort klart med en ny tränare inför den kommande säsongen.

Foto: Carina Kvist

Innebandy2021-04-07 09:01

I slutet av mars kom beskedet att Kågedalens damer drar sig ur allsvenskan och den kommande vintern gör föreningen en omstart i division I med ett nytt A-lag.

Förra säsongens tränare, Peter Bäcklund och Rasmus Liljedahl, har valt att kliva åt sidan. Redan nu har Kågedalen gjort klart med en ny tränare och det blir Mattias Örnkloo som kliver in i tränarbåset. Han kommer närmast från Skellefteå IBS.

Örnkloo väljer därmed att göra comeback på seniornivå och han är en meriterad tränare inom Skellefteås daminnebandy. Han kommer att träna Kaif tillsammans med Markus Holmström.

– Vi var inte ensamma om att försöka knyta honom till oss, så vi är väldigt glada att han valde det här sköna gänget att träna nästa år. Det kommer att bli jag och Mattias som ansvarar för utespelarna. Mattias kommer in med mycket rutin och kunskap och vi blir fler ögon på träningarna också, säger Kågedalens ledare Markus Holmström.

Klubben hade sedan en tid tillbaka planerat att starta ett lag i division I med spelare som till den största delen kommer från Kågedalens två utvecklingslag och så blir också fallet.

– Det är våra två egna utvecklingslag i Kaif som går samman och bildar ett lag i division I. Tyvärr blev det allsvenska laget nedlagt så det tänkta samarbetet där togs ju tyvärr ifrån oss. Däremot lägger vi oss inte ner och dör på grund av det – utan vi fortsätter vår satsning framåt med dessa tjejer precis som tanken var tidigare, säger Markus Holmström. 

Hur laget kommer att se ut är inte spikat ännu, men förhoppningen är att några spelare från årets allsvenska lag ska fortsätta i division I.

– Om det kommer att stanna några tjejer från damlaget vet vi inte i dagsläget. Vi har haft full fokus på utvecklingslagen och låtit damerna fundera i lugn och ro på sin framtid. Nedläggningen av det allsvenska laget kom ganska plötsligt även för oss, men självklart hoppas vi att några vill fortsätta spela med oss och dela med sig av sin rutin. Det vore väldigt roligt och värdefullt och de är självklart välkomna till oss.

Johan Wåård fortsätter sitt arbete med fokus på målvakterna.

– Han gör ett jättejobb som jag tror ingen annan förening i den här stan erbjuder målvakter. Så med Mattias som tillskott på tränarsidan och den rutinen han besitter, så vill vi visa att vi verkligen tror på det här som vi planerat under lång tid. Tjejerna ska få så bra förutsättningar som det bara är möjligt och vi ser alla fram emot nya utmaningar, säger Markus Holmström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!