Ingen turnering i Schweiz för Emil Viklund

Gamla Stans Emil Viklund skulle åka med U19-landslaget på Euro Floorball Tour i Schweiz. Nu är turneringen inställd.

Emil Viklund får åka till Nyköping istället för Schweiz.

Emil Viklund får åka till Nyköping istället för Schweiz.

Foto: Arvid Marklund

Innebandy2020-10-13 09:37

Sveriges herrlandslag och U19-herrlandslag skulle på torsdag åka till Schweiz för att spela landslagsturneringen Euro Floorball Tour, mot den arrangerande hemmanationen samt Tjeckien. Men under måndagen kom beskedet från Schweiziska Innebandyförbundet att turneringen ställs in. 

 – Ett väntat beslut som ligger helt i linje med hur vi ser på att spela internationella matcher i nuläget. Vi fattade samma beslut för Sveriges räkning om att inte delta under måndagen innan beslutet kom från Schweiz. För oss är det en fråga om hälsa och trygghet. När smittan ökar runtom i Europa är det inte är säkert att skicka drygt 60 personer till Schweiz. Samtidigt är landslagsverksamheten oerhört viktig för oss att hålla igång när det är internationella fönster. Den är viktig ur flera perspektiv; elit, bredd och även för att locka nya utövare till vår sport. Därför var det självklart att hitta alternativ för helgen. Vi ser det inte som att vi ställer in – vi ställer om, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup i ett pressmeddelande.

I stället för Euro Floorball Tour planeras nu läger i Gävle för herrlandslaget, och för Viklunds U19-herrlandslag blir lägret i Nyköping.

– Vår organisation med landslagschef Joakim Lindström i spetsen har arbetat intensivt de senaste dagarna för att få till bra lösningar för att ta vara på de dagar landslagen kan och ska samlas, eftersom det nästa år väntar VM för samtliga våra landslag, säger Mikael Ahlerup.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!