Gamla Stan tog en jordskredsseger i omstarten

Tabellsjuan Röbäck blev en skrattmatch för serieledande Gamla Stan i damettan. Skelleftelaget krossade Umelaget med hela 15–2 på bortaplan.

Gamla Stans målskyttar, övre raden: Ellen Fahlgren, Elin Hultman, Emelie Engström, Lina Eriksson, Emmy Helander.
Nedre: Ida Holmbom, Tilda Johansson, Clara Lindblom och Emilia Haldebo.

Gamla Stans målskyttar, övre raden: Ellen Fahlgren, Elin Hultman, Emelie Engström, Lina Eriksson, Emmy Helander. Nedre: Ida Holmbom, Tilda Johansson, Clara Lindblom och Emilia Haldebo.

Innebandy2022-01-23 17:17

Gamla Stan, som har tagit 13 segrar på 14 matcher, befäste serieledningen i Elofssonhallen. Serieettan gjorde processen kort och det rasslade i nätet i snabb takt inledningsvis. Gamla Stan sprang ifrån till en klar ledning och gästerna hade en 4–0-ledning efter 8.47.

Röbäck reducerade till 4–1, men glädjen blev inte långvarig för hemmalaget. Gamla Stan tryckte på gasen igen och efter tre snabba mål så gick gästerna till den första pausvilan med en betryggande 7–1-ledning i ryggen.

Emmy Helander ökade på till 8–1 i början av den andra perioden och sedan var det rullgardin ner för Röbäck. Gamla Stan vann mittperioden med 4–0 och med 11–1 på resultattavlan så uteblev spänningen i den sista akten.

Poängdrottningen Elin Hultman och Clara Lindblom fullbordade varsitt hattrick i den tredje perioden. Hultman var inte nöjd med det utan svarade för sitt fjärde mål i matchen när hon satte punkt och fastställde segersiffrorna till 15–2.

undefined
Fyramålsskytten Elin Hultman låg bakom Gamla Stans jordskredsseger borta mot Röbäck.

– Det är alltid lite osäkert var man står efter ett långt uppehåll, men tjejerna visade direkt att vi är där vi vill vara. I första perioden håller vi ett högt bolltempo och har bra rörelse. I andra och tredje blir tempot stundtals lite lägre, eftersom vi leder rätt stort, säger Gamla Stans tränare Peder Lundström.

Backarna, med Frida Jonsson och Ida Holmbom i spetsen, flyttade bollen snabbt och stod upp bra i det fysiska spelet. Bland forwards så svarade samtliga för en bra match. Emmy Helander stack ut med ett mål och fyra assist.

Fakta

Röbäck–Gamla Stan 2–15 (1–7, 0–4, 1–4)

Mål, G: Elin Hultman 4, Clara Lindblom 3, Lina Eriksson 2, Emmy Helander, Emelie Engström, Ida Holmbom, Ellen Fahlgren, Tilda Johansson, Emilia Haldebo.

Skott: 28–41 (8–18, 9–10, 11–13).