Dubbla målsättningar för nya Gamla Stan

Gamla Stans damer inleder i helgen division I med match mot Obbola. Tränarduon Ove Johansson och Malin Bergqvist har fått in gamle elitseriespelaren Peder Lundström i ledarstaben.

Gamla Stan vill jubla varje match i år.

Gamla Stan vill jubla varje match i år.

Foto: Veronika Ljung Nielsen

Innebandy2020-10-02 19:32

Lundström kommer att fungera som matchcoach och det är också ett delvis nytt lag som står på planen. Clara Lindblom, Tilda Johansson och Thea Boström har gått till Kågedalen och flera spelare är skadade.

– Det har varit en stor omsättning. Men vi har fått in fem spelare från Kaif. Tove Larsson och Ella Labba från A-laget och tre från deras utvecklingslag, Nova Svanborg, Lina Eriksson och Maj Pöntinen Norman, säger Ove Johansson.

Målsättningen är tvådelad.

– Vi tror att vi kommit fram till att vi ska vinna varje match – sedan innebär det inte att vi kommer att göra det. Men vi har den inställningen.

Sedan har man en viktigare målsättning för innebandyn i stort.

– Vi försöker att förbereda spelarna att bli redo för allsvenskan och för att innebandyn i Skellefteå ska ta ett steg. Eftersom Kaif redan är där så blir det att förbereda spelarna för att spela där. Jag tror inte att det är möjligt att ha två lag i allsvenska redan nu. Eller om spelarna flyttar till Umeå för att plugga ska de vara redo att spela i allsvenskan där.

Medelåldern är 17 år.

– Vi är ändå bättre i år.Vi har jättemånga som har fattat att försäsong är viktigt. Vi orkar springa mer på vardagen och fatta bättre beslut. Det är svårt att få unga spelare att förstå att försäsong är viktigt. Vi har lyckats.

Obbola väntar i premiären.

– En tuff match då de har några rutinerade rävar från SSL. Men vi har stora förhoppningar om att vi ska ta dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!