Zlatan Ibrahimovic Milan tog viktiga poäng i jakten på Europaplatserna och 38-åringen stod för en assist i 5-1-vinsten mot Bologna hemma på San Siro. Men när han byttes ut efter en timmes spel var svensken mäkta irriterad på sin tränare.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en assist i 5–1-vinsten hemma mot Bologna.

Fotboll2020-07-18 23:55

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin femte raka match från start när Milan tog emot Bologna hemma i Serie A-fotbollen.

Svensken var högst delaktig i öppningsmålet då han hoppade över Theo Hernandez inspel så att en friställd Alexis Saelemaekers kunde trycka in bollen.

I 24:e minuten skickade stekhete Hakan Calhanoglu in 2–0 efter att ha snappat upp en dålig rensning från Lukasz Skorupski.

Zlatan som framspelare

Bologna reducerade tidigt i den andra halvleken genom Takehiro Tomiyasu, men Milan skulle komma med en snabb replik.

Ismael Bennacer drygade ut ledningen med sitt 3–1-mål innan Ante Rebic kunde trycka in 4–1, assisterad av Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan byttes ut efter timmens spel. Det var tredje matchen i rad svensken lämnar mållös och han var till synes missnöjd över tränare Stefano Piolis beslut.

Irriterad på Pioli

På väg av planen ignorerade svensken en fist bump från sin tränare samtidigt som han sa något till honom.

– Han sa något till mig som jag helt ärligt inte förstod. Grejen är att vi spelar match var tredje dag och han har nyligen kommit tillbaka från en skada. Men det är naturligt att han inte gillar att bli utbytt, sade tränaren efter matchen, enligt Reuters.

Milans högerback Davide Calabria fastställde därefter slutresultatet när han satte dit 5–1 på stopptid.

I och med segern går Milan upp på Europakvalplats med sina 56 poäng, tre poäng före Napoli med en match mer spelad.

Bologna ligger på tionde plats i ligan på 43 inspelade poäng.