Dejan om kritiken från Conte: "Förstår honom"

Utskälld i helgen och hemma i London pågår diskussioner om han snart ska få en ny manager. Det händer mycket kring Tottenham och Dejan Kulusevski just nu. –Jag förstår att han är besviken, men det är vi spelare också, säger Kulusevski om kritiken från Antonio Conte.

Dejan Kulusevski fintar bort Jesper Karlström på dagens träning på Friends arena.

Dejan Kulusevski fintar bort Jesper Karlström på dagens träning på Friends arena.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2023-03-22 16:32

Kulusevski och övriga spelare fick veta att de levde när Conte bjöd på en så kallad "hårtork" sedan laget tappat 3–1-ledning till 3–3 borta mot bottenlaget Southampton.

Italienaren höll heller inte igen på presskonferensen.

– Jag ser själviska spelare, spelare som inte vill hjälpa varandra och inte visar hjärta.

– Vi spelar för att göra fansen stolta. Du måste ha lust, eld i ögonen. Klubben har ett ansvar för transfermarknaden, tränaren har ett ansvar men spelarna? Var är spelarna? Jag ser elva spelare som spelar för sig själva, dundrade Conte.

"Får stå för honom"

Han stannade inte där. Även klubben fick sig en skrapa när Conte ifrågasatte Tottenhams bristande vinnarmentalitet.

Det var uttalanden som kan kosta honom jobbet som manager.

– Det får stå för honom vad han sade och jag respekterar det, men jag vet själv att jag kommer ut till varje match och försöker göra allt jag kan. Ibland kan man inte prestera som jag vill, men det är livet, säger Kulusevski.

Om Conte får gå är det något Kulusevski beklagar.

– Jag vet att Conte har varit en viktig människa i min fotbollskarriär. Han har hjälpt mig otroligt mycket. Om han lämnar kommer jag ta med mig många bra grejor från honom.

TT: Hänger din framtid i Tottenham samman med Antonio Contes?

– Nej, det förstår jag inte varför det skulle göra.

TT: Med tanke på vad han betytt för dig?

– Jag förstår din tanke, men nej, det tror jag inte.

Kulusevski är inte nöjd med Tottenhams Premier League-säsong så här långt.

– Det har varit för mycket upp och ned, för låga dalar med för många spelare som inte har hittat formen. Det är väldigt tråkigt för kvaliteten finns. Nu är det tio matcher kvar och planen är att sluta topp-4.

Ser fram emot kvalet

Efter VM-missen och Nations League-fiaskot förra året ser han fram emot EM-kvalet. Närmast väntar Belgien på fredag och sedan Azerbajdzjan på måndag.

– Jättekul. Alla börjar från noll och vi börjar med två hemmamatcher. Vi är taggade allihopa och ska försöka göra det så bra som möjligt. Jag tror att vi har goda chanser i den här gruppen. Vi är ett bra fotbollslandslag, det har vi visat förr och nu vill vi visa det igen, säger Dejan Kulusevski.

Dejan Kulusevski beklagar om Antonio Conte får lämna jobbet som Tottenhams tränare. I bakgrunden Petra Thorén, landslagets nya presschef.
Dejan Kulusevski beklagar om Antonio Conte får lämna jobbet som Tottenhams tränare. I bakgrunden Petra Thorén, landslagets nya presschef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!