Hällde popcorn på stjärnan – stängs av

En basketsupporter i Philadelphia hällde ut popcorn på Washingtonstjärnan Russell Westbrook. Det skulle han inte ha gjort. Han blev av med sin säsongsbiljett och är nu avstängd på obestämd tid från Philadelphias hemmaarena. Och i New York blev en åskådare avstängd efter att ha spottat på en Atlantaspelare.

Washingtons Russell Westbrook strax innan popcornincidenten ägde rum.

Washingtons Russell Westbrook strax innan popcornincidenten ägde rum.

Foto: Matt Slocum/AP/TT

Basket2021-05-27 21:12

NBA-slutspelet skakas om av två publikskandaler.

Först i Philadelphia.

I början av den fjärde perioden i det andra åttondelsfinalmötet mellan Philadelphia och Washington linkade Washingtonstjärnan Russell Westbrook ut från planen för att få behandling i omklädningsrummet för en skadad fot. Då passade en hemmasupporter på att hälla ut popcorn på den 32-årige pointguarden, som blev utsedd till ligans mest värdefulla spelare 2017.

Fick hållas tillbaka

Westbrook blev topp tunnor rasande och flera säkerhetsvakter var tvungna att hålla tillbaka honom för att förhindra en konfrontation med popcornsyndaren.

Nu meddelar Philadelphia att supportern i fråga har identifierats och att han dels har fått sin säsongsbiljett återkallad, dels att han är avstängd från lagets hemmaarena på obestämd tid.

"Vi ber om ursäkt till Russell Westbrook och Washington för att de utsattes för ett sådant här oacceptabelt och respektlöst beteende", lyder ett uttalande av Philadelphia.

Matchen? Den vann Philadelphia med 120–95 och leder åttondelsfinalserien med 2–0 i matcher.

Spottade på en spelare

Sedan kom rapporterna från New York att en supporter till Knicks hade spottat på Atlantas Trae Young under den fjärde perioden i samband med det andra åttondelsfinalmötet lagen emellan. Åskådaren i fråga var ingen säsongskortsinnehavare, men har nu blivit avstängd från Madison Square Garden på obestämd tid, enligt klubben.

"Det är helt oacceptabelt och kommer inte att tillåtas i vår arena", meddelar New York Knicks i ett uttalande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!