Gamla Stans långa segersvit bröts i Umeå: ”Försvarsspelet såg bedrövligt ut”

Det blev en tung lördag för Gamla Stan i Umeå när de mötte Gimonäs. Den långa segersviten bröts efter 9–7-förlusten. Skelleftelaget har nu också halkat ner på en femteplats i tabellen. ”Nu i efterhand får vi luska i vad som hände”, säger tränaren Pontus Nilsson.

Foto: Norran

Sport2020-01-25 16:47
undefined

Inledningsvis funkade inte Gamla Stans försvarsspel alls när matchen mot Gimonäs sattes igång i Sjöfruhallen under lördagseftermiddagen.

Hemmalaget satte sig i förarsätet då de tog ledningen med 2–0 efter fem minuters spel.

– Vårt spel funkade inte alls första tio då försvarsspelet såg bedrövligt ut, tränaren Pontus Nilsson.

Men trots det hämtade Gamla Stan upp sig och lyckades ta ledningen med 2–3 innan periodpausen där Mattias Salmela gjorde två mål.

– Det fanns några stunder där det funkade i offensiven, men vi var som sagt väldigt efter i defensiven. Kändes som om de gjorde tio mål på tio minuter, säger Nilsson.

I andra perioden blev det en totalkollaps för Gamla Stan då Gimonäs tryckte in fyra bollar till och ledde med 6–3.

– Nu i efterhand får vi luska i vad som hände där. Men föregående år har vi haft samma problematik, fast det lyckades vi sudda ut på ett bra sätt ifjol och under första halvan av den här säsongen. Men nu fick vi några sådana dippar igen. Och därefter lyckades vi inte riktigt vakna till för det var jobbigt och jaga dem hela tiden.

På slutet i tredje kom Gamla Stan ikapp lite grann när de reducerade till 7–6 och där Salmela avslutade matchen med att bli fyramålsskytt. Men det räckte inte då Gimonäs spräckte gästernas långa segersvit när de vann med 9–7.

– Det känns jävligt tråkigt att förlora när vi vunnit fem på raken. Den känslan kommer man aldrig ifrån. Men samtidigt ska vi inte se detta som en superförlust då vi ändå gått bra innan. De var helt enkelt bättre än oss offensivt och har extremt bra spelare. Släpper man en en halvmeter mot dem så blir det många mål i baken, säger Nilsson och fortsätter:

– Något vi får jobba på inför nästa match är att få upp tempot, bli med konsekventa och inte falla ur våra ramar.

Gimonäs Umeå–Gamla Stan 9–7 (2–3, 4–0, 3–4)

Mål, GS: Mattias Salmela 2–1, Anton Carli 2–2, Mattias Salmela 2–3, Mattias Salmela 6–4, Magnus Ström 6–5, Mattias Salmela 7–6, Björn Andersson 9–7.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!