Dubbelt Norsjö i U18-SM i Katrineholm: ”Vi vill spela om medaljerna”

Norsjö Volleys flickor och pojkar avancerade i helgen till U18-SM i Katrineholm. ”Det är tufft i SM, men vi har förhoppningar om att kunna vara med och spela om medaljerna”, säger Patrik Andersson, coach för flicklaget.

Sport2016-01-25 21:38

Norsjö Volley tog full pott i helgens SM-kval för spelare födda -99 och senare. I en pool med fyra lag avancerade tjejerna som grupptvåa och pojkarna vann sin match på ett övertygande sätt.

Norsjö Volleys flickor fick en enkel start med två säkra segrar mot Skellefteå och Vännäs. I gruppfinalen väntade en riktig värdemätare mot Iksu.

– Det blev så tufft som förväntat, men de kunde dra längsta strået i avgörande set, säger coachen Patrik Andersson efter helgens kval i Vännäs.

”Det är prestige”

Patrik sticker inte under stol med att siktet var inställt på gruppseger.

– Det har ingen större betydelse inför slutspelet om man slutar etta eller tvåa, men lite prestige är det. Visst hade vi tankar på att vinna, men vi gör lite misstag och stöp på mållinjen. Det är bara att lyfta på hatten för Iksu, säger Patrik efter andraplatsen i gruppspelet.

Slutspelet i U18-SM avgörs i Katrineholm 21-22 maj.

– Det är tufft i SM, men vi har förhoppningar om att kunna vara med och spela om medaljerna, säger Patrik Andersson.

”Vi har kommit lite längre”

Pojkarna fick en enkel väg mot SM-slutspelet i Katrineholm. Norsjö behövde bara spela en match i Vännäs och det slutade med en överlägsen seger mot hemmalaget.

– Vi har kommit lite längre i utvecklingen än Vännäs, men det var roligt att vi hade något lag att möta. Det är inte alltid vi har haft det, säger Ann Bergqvist Andersson, coach för Norsjös pojkar.

Setsiffrorna 25–6 och 25–5 talar sitt tydliga språk.

– Det var stor skillnad och det såg väldigt bra ut. Det gäller att göra jobbet och inte bara ställa in skorna. Man måste vara noggrann och vi fick jobba med detaljer, säger Ann.

SM-kval för flickor och pojkar födda -99 och senare

Norra flickor: Norsjö VBK–Vännäs VK 2–0 (25–6, 25–5) Skellefteå VK–Norsjö VBK 0–2 (10–25, 10–25) Norsjö VBK–IKSU 1–2 (25–21, 21–25, 15–17) Norra pojkar: Vännäs VK–Norsjö VBK 0–2 (6–25, 5–25)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!