AC-anläggningar till boenden i Skellefteå

Värmen tär, inte minst på äldre och de som arbetar inom omsorgen. Därför har Peder Hansson, lokalstrateg, Skellefteå kommun, levererat AC-anläggningar till äldreboenden.

Skellefteå kommun2020-06-26 12:32

I vanliga fall använder Skellefteå kommuns vård och omsorgsboenden fläktar för att kyla ner de gemensamma utrymmena under varma perioder. Men då fläktar nu ska undvikas på grund av smittorisken och rådande situation kring coronapandemin behövdes kreativa idéer och initiativ, skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande. 

Därför åkte Peder Hansson, lokalstrateg på Skellefteå kommun, ut till lokala butiker för att leta AC-anläggningar som följer de direktiv Folkhälsomyndigheten och vårdhygien i Västerbotten gett. 

På torsdagen kunde han leverera tretton AC-anläggningar till boendena Klockarhöjden, Tor och Sunnanäng. Idag väntas ytterligare 34 anläggningar levereras. 

– Vi känner oss som tomten mitt i högsommarvärmen. Någon enhet hade 34 grader. Personalen på våra boenden gör ett fantastiskt jobb och då måste vi prioritera att hjälpa dem med alla medel vi kan, konstaterar Peder Hansson, i pressmeddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!