Metal, mässa och nattvard i en salig blandning

Även årets upplaga av metalmässan i Arvidsjaurs kyrka drog mycket folk. Över hundra personer bänkade sig för en kombinerad mässa och rockkonsert. 

Börje Reinholdsson.

Börje Reinholdsson.

Foto: Börje Reinholdsson.

Not Found2017-11-12 13:19

För tredje året i rad var det på lördagskvällen dags för metalmässan i Arvidsjaurs kyrka.

– All musik ikväll är av det snärtigare slaget, men lite senare kommer vi att ha nattvard. Men man gör förstås precis som man vill, allt ikväll är helt frivilligt, säger kyrkoherde Ingrid Holmström Pavval inledningsvis. Mellan procession, uppläsning ur bibeln och nattvard så spelades metallåtar som Bon Jovis living on a prayer och Whitesnakes love ain’t no stranger. Lokala bandet Stonegrove framförde även ett par egenskrivna låtar.

Över hundra personer letade sig till kyrkan för att närvara vid kvällens en aning annorlunda mässa, men antalet besökare är inget som är i fokus en kväll som denna.

– De som jobbar på en mässa tjänar ju dem som kommer dit, så det spelar egentligen ingen roll om det kommer två personer eller 700 personer. Vi vill ju att de ska känna sig hemma på något sätt. Vi skulle absolut kunna göra det här framträdandet även på en klubb, men nu är det i kyrkan. Vi hoppas förstås att de som är med finner det givande, säger Peter Stenlund, en av dem som spelar och är med och arrangerar mässan.

Peter flyttade tillsammans med sin familj till Arvidsjaur för fyra år sedan och trodde då att musiken var något som mer eller mindre fick läggas på hyllan.

– När vi flyttade tänkte jag att nu är det slut på det roliga, men det finns en fantastisk vilja att hitta på saker. Det finns också jättemycket duktiga musiker här, och tidigare när jag varit ute och spelat så har jag träffat många musiker som på något sätt haft en koppling till just Arvidsjaur. Det är otroligt mycket musik här trots att det är ett litet samhälle.

Under söndagskvällen var det metalmässa i Arjeplogs kyrka.

Malin Johansson/NN

undefined
Musiker. Peter Stenlund spelade och sjöng i Arvidsjaurs kyrka under lördagskvällen.
undefined
Börje Reinholdsson.
undefined
Ellinor Stenlund.
undefined
Goda ord. Kyrkoherde Ingrid Holmström Pavval. Foto: Malin Johansson
undefined
Hela bandet. Nästan. Ellinor Stenlund, Lena J Lundgren, Peter Stenlund, Pär Törnberg och Börje Reinholdsson. Utanför bild är Magnus Karlsson, som spelar orgel på andra våningen.

Metalmässa i Arvidsjaurs kyrka

Medverkande: Kyrkoherde Ingrid Holmström Pavval samt musikerna Ellinor Stenlund, Peter Stenlund, Börje Reinholdsson, Pär Törnberg, Lena J Lundgren, Isac Lundqvist och Magnus Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om