Jens Berg blir flygplatsens nye vd

Jakten på Arvidsjaurs flygplats nye vd är till sin ände. Det blir Piteåbördige Jens Berg som kommer axla rollen när Ralf Lundberg går i pension.

Piteåbördige Jens Berg har gjort sin första vecka på Arvidsjaurs flygplats.

Piteåbördige Jens Berg har gjort sin första vecka på Arvidsjaurs flygplats.

Foto: Privat

ARVIDSJAUR2020-01-07 18:13
undefined
Piteåbördige Jens Berg har gjort sin första vecka på Arvidsjaurs flygplats.

Jul- och nyårshelgerna har precis passerat, och arbetslivet har så smått börjat rulla igång till normaltakt. En som redan hunnit göra en arbetsvecka är nyrekryterade vd:n Jens Berg på Arvidsjaurs flygplats.

– Ja, han är på plats nu och kommer att gå bredvid mig tills alla certifikat är på plats. Jag blir i alla fall kvar under biltestsäsongen innan det är dags för pensionen, säger Ralf Lundberg.

Jens Berg kommer ursprungligen från Piteå, där han fortfarande har sin bas i form av en villa. Känns namnet igen? Är man lite sportintresserad vet man kanske att Berg har en historik som elitseriespelare i volleyboll, såväl i Örkelljunga som i Umeå.

– Efter mina studier i Umeå har jag haft förmånen att syssla med en rad olika saker i många olika branscher. Alltid lär man sig någonting man kan plocka med sig.

Berg har senaste åren innehaft olika chefspositioner på bland annat Rejlers, DynaMate AB och Semcon.

– Till flygplatsen tar jag med mig erfarenheten av ledarskap och ledning som jag byggt upp under många år, och jag tror att jag kan vara med och hitta nya vägar framåt för en väldigt viktig spelare och infrastruktur i Norrbotten. Det känns spännande! Jag har hyrt mig en lägenhet i Arvidsjaur, så det blir här jag kommer tillbringa största delen av min tid.

Eva Quist som är styrelseordförande i Arvidsjaurs flygplats, är glad över rekryteringen.

– Jens har en gedigen bakgrund, är sympatisk och kunnig, och vi känner stort förtroende för honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om