Trafikkaos på Solbacken – låt alla köra motsols

Insändare 14 oktober 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det inte dags att någon ansvarig för Solbackens handelsområde tänker till? Det är i dag nästan omöjligt att ta sig ut från Jula när en bil står före i kön och bestämt vill svänga vänster. Vid Ica är det enkelt, då ingen törs köra bil där. De gående som tror de har företräde i livet saktar ju ner alla bilar. Staket borde sättas upp, så man som bilförare får lite mer koll på var alla företrädesgångare kan kuta ut.

Enkelrikta hela området så att man endast får köra motsols, in vid Jula och ut efter Ica. Detta skulle underlätta trafiken. Den nu dubbelriktade vägen skulle bli tvåfilig för att underlätta infarter och utfarter från parkeringarna. Att lämna området skulle även det underlättas, då väldigt få skulle komma från vänster i cirkulationsplatsen vid Max.

För att understryka infartsreglementet kanske man kan bygga en till cirkulationsplats som gör högersväng uppe vid Ica påtagligt jobbig. Personligen åker jag nästan hellre ner på stan för att köpa mina behövda varor, då folk i den här stan verkligen inte kan köra bil. Blinkers är tydligen ett tillval på de flesta nya och dyra bilar.

Trafikvetare


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa