Barnen straffas för kommunens dåliga planering

Försämra inte för barnen på Norrböle, Erikslid och Eriksberg genom att ta en väldigt stor del av Norrhammarskolans mark för att bygga en ny förskola.

Skribenten vädjar till kommunen att de inte ska bygga en förskola vid Norrhammarskolan.

Skribenten vädjar till kommunen att de inte ska bygga en förskola vid Norrhammarskolan.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2021-04-28 20:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den marken används i dag av skolan, fritids och de närboende – både vinter- och sommartid. Det bästa vore istället att förbättra för barnen i området och åter placera en grillring samt ett vindskydd där. Perfekt för förskolan och skolan så att de under vintertid kan kombinera det med ett besök i pulkabacken. Och även förbättra för idrotten, sommar och höst, genom att bygga en längdhoppsgrop, kortbana för löpning samt en cirkel för att kasta kula.

Obegripligt att de inte planerade för en ny förskola i samband planläggningen av Eriksberg och västra Erikslid. Och nu när det börjar bli bråttom så ska det byggas på den mark där det går snabbast att bygga en förskola. Straffa inte barnen för att kommunen "glömt" bort att planera för en förskola. Blir så ledsen för barnens skull. Norrhammarskolans utemiljö är i dagsläget toppen med en stor pulkbacke och skog som används flitigt.

Bygg istället på någon av dess tre ställen; Västra Erikslid, parktomten vid Restaurang Tre Kronor eller i skogen precis bakom restaurangen. Det allra bästa skulle vara att bygga vid Tre Kronor eftersom denna tomt sällan används. Perfekt läge, nära affären, skogen och gatan. Om det i dagsläget är väldigt brådskande att bygga förskola, öppna i så fall tillfälligt en eller flera avdelningar på Getbergets förskola och även en tillfällig barackförskola på västra Erikslid.

Snälla, tänk på barnen och deras möjligheter till idrott, hälsa och rörelse. Ändra detta förslag.

Norrbölebo