Samma planer för huset i Ånäset som för Lövångersruckel

Det chockdyra huset i Ånäset ska renoveras upp på samma sätt som rucklet i Lövånger, enligt mäklaren som varit involverade vid köpet. "Jag uppfattade att arbetet skulle inledas ganska snart efter köpet, redan i vinter", säger mäklaren till VK. Men trots tidigare löften om att renoveringen skulle starta har ännu inget hänt på fastigheten i Lövånger.

Ånäset 16 januari 2023 10:49

Norran har nyligen berättat om det övergivna huset i Ånäset som sålts för 3,9 miljoner kronor till en man i 40-årsåldern i Hässelby. Bakom affären låg samma företag i Skogås som sålde ett ruckel för 4,5 miljoner kronor i Lövånger. Ånäsetvillan hade ett taxeringsvärde på 196 000 kronor och hade i juli sålts för bara 200 000 kronor.

Vid affären i Lövånger hjälpte en mäklare från Stockholmsområdet till vid köpet. De dokument som Norran fick ut gällande Ånäsetvillan visade inte att mäklaren var involverad, men enligt Västerbottens-Kuriren var han involverad även vid denna affär.

Mäklaren säger till VK att köparen och säljaren av huset i Ånäset var bekanta med varandra och bad honom att skriva kontraktet. Han har bara skött dokumentation men inte förmedling. Enligt VK ska mäklaren ha frågat säljaren hur det kommer sig att det var så stor prisskillnad från när han köpte huset.

Förklaringen liknar den som Norran fick när det gäller rucklet i Lövånger.

– Huset i Ånäset ska renoveras, och säljaren ska bekosta detta. Säljaren ska svara för en massa arbeten där. Sedan är tanken att köparen ska kunna ha en bra uthyrning av huset, säger mäklaren till VK.

Reportern frågar om han inte drog öronen åt sig.

– Det gör man väl alltid när det är stora skillnader i pris mellan försäljningar. Jag har också tyckt att det är stor prisskillnad, säger han till VK.

Han har också varit kontakt med Swedbank, som lånat ut pengarna och påpekar att de gör noggranna kontroller. På frågan om han inte tyckte det var konstigt att företaget inte hade omsättningen och ägaren inte hade inkomst svarar han:

– I ägarbilden har de andra företag. Det är inte helt ovanligt att det finns den typen av koncernförhållanden.

 

VK har även kontaktat polisens bedrägerigrupp i Västerbotten och fått beskedet att det pågår ett ärende som rör försäljningen i Lövånger.

Trots löften om att en helrenovering av rucklet i Lövånger skulle starta i november och att ett Attefallshus skulle byggas på tomten så har inget hänt på gården, enligt en Lövångerbo som Norran pratat med. Däremot har det ramlat ned en rönn mot huset.

– Det är en skam, konstaterar hen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa