Vem ansvarar för trottoarerna i ”Hamn”?

Jag är dagligen ute och går i fina Skelleftehamn. Nu vet jag att vissa reagerar på ordvalet då det här i trakterna redan under 70-talet bestämdes att Skelleftehamn var en kriminell håla där bara halv och helgansters bor, men det stämmer faktiskt inte.

”Om nu tiden inte räcker till för underhåll av alla våra grästrottoarer så kanske det är bättre ändå att se till att asfaltera dom precis så som överallt annars”, skriver insändarskribenten.

”Om nu tiden inte räcker till för underhåll av alla våra grästrottoarer så kanske det är bättre ändå att se till att asfaltera dom precis så som överallt annars”, skriver insändarskribenten.

Foto: Privat

Insändare2021-07-31 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skelleftehamn är ett fint samhälle med trevliga människor och helt otrolig natur runtomkring. 

Dock finns det även här – så som på de flesta andra orter och stadsdelar i Skellefteå kommun – problem.  Skillnaden är bara att när något händer i ”Hamn” så skrivs det om det. 

Typ som det även görs med Boliden nu förtiden. 

Nå. Dit jag ville komma egentligen med denna insändare är frågan om vem som egentligen har ansvaret för att klippa våra trottoarer?

Trottoarer av gräs är ju rätt frekvent förekommande just här i ”Hamn” men de är tämligen misskötta. 

För det kan väl aldrig vara så att trottoarerna här egentligen ska vara gjorda av asfalt så som överallt annars? 

Grästrottoarer kan säker vara miljövänligt och vackert, men då krävs det omvårdnad, och just den biten saknas. 

Om nu tiden inte räcker till för underhåll av alla våra grästrottoarer så kanske det är bättre ändå att se till att asfaltera dom precis så som överallt annars. 

Ogräset och småträden som växer vilt utan omsorg blir som en snårig skog man ska vandra genom med risk för att fastna med fötterna i en grästuva och falla med benbrott som resultat. 

Är det någon som kan svara på hur ni tänker om just fenomenet grästrottoarer?

Då kanske alla får en chans att förstå. 

Tanten