Svar till ”Måttligt lustigt på Sörgårda Seniorboende”

Insändaren publicerades i Norran lördagen den 31 juli.

Marina Sandström, vd Skellefteå Egendom AB, svarar på en tidigare insändare i Norran. Bilden är en genrebild.

Marina Sandström, vd Skellefteå Egendom AB, svarar på en tidigare insändare i Norran. Bilden är en genrebild.

Foto: Martina Holmberg / TT

Insändare2021-08-04 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har många äldre människor som bor hos oss på Sörgårda Trygghetsboende i Byske och trivs väldigt bra. Dock har många människor runt om i världen, och Sverige, haft en ovanligt tråkig tillvaro på grund av rådande pandemi. Det gäller även våra äldre på Trygghetsboendet i Byske. 

Precis som du beskriver i din insändare så är alla äldre fullvaccinerade men det betyder dessvärre inte att resten av samhället är där riktigt ännu. Förhoppningsvis bör de allra flesta vuxna vara fullvaccinerade till hösten och att vi kan dra igång med aktiviteter ”något så när” som vanligt. Dock med avstånd till varandra och ta i beaktning övriga aktuella råd förstås. I år blev det inte några blommor i lusthuset på framsidan. Utan i år har vi valt att plantera blommor på de uteplatser som vi se nyttjas mest. Det är uteplatserna på framsidan och baksidan och på den övre balkongen. Så det finns flera alternativa platser att med fina blommor. 

Gällande björkallén som stod intill Sörgårda Trygghetsboende så håller jag med dig om att den var väldigt fin. Dock var träden i mycket dåligt skick och riskerade att blåsa omkull och skada människor och hus. Så därför valde markägaren Skellefteå Kommun att fälla träden. Det är vi tacksamma för då vi inte vill att någon ska fara illa på grund av de ruttna träden. 

Tack för ditt engagemang kring våra hyresgäster på Sörgårda Trygghetsboende. Om du i framtiden har önskemål, eller synpunkter, på hur vi kan förbättra trivseln för våra äldre så är du hjärtligt välkommen att ringa till mig eller prata direkt med vår Trygghetsvärdinna Linda. 

Marina Sandström, vd Skellefteå Egendom AB.