Spännande att följa Skellefteås utveckling

En rankning av "var det är bäst att leva" utförs årligen av tidskriften Fokus, enligt ledarsidan i Norran den 24/6.

”Skellefteå behöver sätta fokus på att vara en tillmötesgående kommun”, anser insändarskribenten.

”Skellefteå behöver sätta fokus på att vara en tillmötesgående kommun”, anser insändarskribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-06-30 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Intressant och spännande att se om Skellefteå kommun kommer att klättra uppåt från 74:e plats vid nästa rankning. Umeå är som tidigare långt högre på 17:e plats.

Allt som kan sägas är att Skellefteå behöver sätta fokus på att vara en tillmötesgående kommun till allt nytt som sker och för alla åldrar. Kommunen behöver hitflyttande. Bostäder byggs vilket är bra, mycket annat händer samtidigt som också är bra. 

Politiker vill antagligen att Skellefteås expansion ska lyckas, att människor från fler länder än Sverige ska bli bofasta i vår kommun, att turister ska hitta hit, att barn och unga ska kunna lämna skolan med godkända betyg, att äldre ska ha ändamålsenliga bostäder och omsorg. Listan kan göras mycket längre. 

Fokus kvarstår – när kommunens alla förtroendevalda politiker arbetar för medborgarnas bästa, oavsett ålder, behålls trovärdigheten även när kommunen växer så det knakar. Det är viktigt att behålla trovärdigheten inför kommande valår, särskilt när det gungar i politiken på regeringsnivå. 

Spännande följa utvecklingen