Skolan blir för mycket — sprid ut proven

Man ska inte behöva få panikångestattacker av skolan menar insändarskribenten.

Man ska inte behöva få panikångestattacker av skolan menar insändarskribenten.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Insändare2020-06-24 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns ett antal människor i världen som lider utav panikattacker eller ångestattacker. Dessa attacker kan bero på olika saker såsom fobier för bakterier eller höjder, men vissa kan få också det utav skolan. 

Hur kan man få en panik -eller ångest attack av skolan? Jo, det kan bero på att någon beter sig dåligt på skolan eller för att pressen och arbetet på skolan är väldigt hög. Det jag försöker få fram med detta är att barn som går i skolan inte ska behöva bryta ut i panik -eller ångestattacker, för att det är så mycket press på dem.  

Tänk dig att du bara går runt och väntar in nästa vecka då du vet att det kommer vara fyra prov i rad och du vet att du inte hinner plugga, för att det är en massa andra arbeten som du också måste plugga på. Detta kan leda till att du kanske går runt och känner att du när som helst kommer att bryta ihop. Kanske kommer du få en panik -eller ångestattack.

Jag kan inte ens tänka mig hur jobbigt det ska vara att leva så dagligen, kan du? Kan ni tänka er hur det är att få en panikångestattack på skolan och att behöva springa ut ur klassrummet, för att försöka få ut det. Men man får inte släppa ut det tillräckligt högt, för att tänk om någon hör. Man ska inte behöva skämmas för att man har en panikångestattack, så ska det inte behöva vara. 

Så vad kan man gör för att förbättra situationen? Jo, man kan väl försöka minska på antalet prov och annat som ska skrivas samma vecka, för att sedan försöka sprida ut det mer. Och om det inte går att sprida ut för att det är andra prov som också ska göras, då kanske det är ett tecken på att det är för mycket. Till exempel så skulle man kunna ha färre prov eller sprida ut proven mer. 
Elev