Skellefteå – en framtidsstad att vara stolt över

Skellefteå, en stad att vara stolt över, diktar insändarskribenten om.

Skellefteå, en stad att vara stolt över, diktar insändarskribenten om.

Foto: Adam Savonen

Insändare2021-03-13 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En musikens stad, för fioler och rockare / En hockeystad med Jocke och Klockare /En bra litterär stad – i historien inskriven / Och numer är ju staden batteridriven.

En stad med mycket bygg och gräv / Som kämpar mot en del kommunala jäv / Men det mesta gör vi bra alldeles själva / Trots motstånd blev det en bro över älva.

Här behöver vi inga stora pengar spara / Vi satsar på ett kulturhus vid namn Sara / Och in i framtiden vill vi alla gärna spana / Och vi funderar – blir det nån Botniabana?

Vi gläds i stan åt alla de nybyggda husen / O tänker snart är i kommunen runt 80 000 / O sossarna tänker på allas väl och ve / I alla fall om man lyssnar på vår Lorents B.

Så vår framtid är ljus – visst kan man va stolt / Mycket händer i stan – inte bara Northvolt / Kommunfolk vill ibland verkligheten förvanska / Men då finns risk att nån tv-kanal vill granska.

Men i stort ska vi alla vara stolta över staan / Här är det ganska tryggt för vuxna och barn / Och man vill drömma o tro att det blir sant / Att AIK på vårkanten ger livet – guldkant!

Sören Bölebo