Pinsamt – Skelleftebesökarna möts av förfall

Det är rena förfallet som möter Skelleftebesökarna när det kliver in i bussväntsalen, menar skribenten.

Det är rena förfallet som möter Skelleftebesökarna när det kliver in i bussväntsalen, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-11-07 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har haft besök av släktingar i helgen. Vi såg på hockey samt besökte det nya flaggskeppet Sara kulturhus – fantastisk tyckte besökarna! När det var dags för dem att resa hem med fjärrbussar var det naturligt gå in i den så kallade bussterminalen. Men hur kan man tillåta att dörren in till väntsalen har brutits upp och att dörren inte går att stänga? Dessutom var det tre personer som hade gjort terminalen till sin egen bostad.

Med tanke på alla pengar som har satsats på kulturhuset för att ge Skellefteå glans, kommer kommunen att göra något åt denna första – ej givande – upplevelse av Skellefteå som våra besökare möts av när de åker buss? Själv tycker jag att det är pinsamt att Skelleftebesökarna möts av detta förfall. 

Offside

Svar direkt

Vi är medvetna om problemen i bussväntsalen och det har genom åren vidtagits flera åtgärder för att göra väntsalen tryggare och säkrare. Under hösten har vi dessutom gjort ytterligare förändringar. Sedan vecka 38 är bussväntsalen endast öppen vardagar mellan klockan 08.00 och 17.30. Under öppettiderna är övervakningskameror igång, och väktare bedömer då ifall det behöver vidtas åtgärder.

Den uppbrutna dörren borde naturligtvis ha varit åtgärdad, såvida inte inbrottet skett strax innan du kom dit. Det är polisens ansvar att ingripa vid pågående brott. Ring 112 om till exempel droghandel sker på busstationsområdet.

Patrik Nilsson, säkerhetschef, Skellefteå kommun

Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun