Sedan några veckor tillbaka har Skellefteå kommun begränsat parkeringstiden utanför badhus, förskola och skola i Burträsk till två timmar. Nu står parkeringen helt tom, bilarna har flyttat ut på gatan samt till ishallen. Två timmar räcker inte om man tränar, bastar och fikar efteråt, det tar cirka tre timmar. Det tar även längre tid än två timmar för barnfamiljer som badar.
Om det handlar om att få de kommunanställda att parkera på kommunens personalparkeringar och betala avgift så kommer dessa parkeringsplatser inte att räcka till. Bilarna kommer istället att stå på gatorna och ställa till problem för snöröjning och annat. Hur tänkte ni?
Pensionär
Svar direkt
För att säkerställa tillgänglighet av parkeringsplatser, och följaktligen också för att möjliggöra besök till aktuella anläggningar, så kompletteras ofta besöksparkeringar med avgift eller tidsbegränsning. Besöksparkering får endast användas av de som är besökande.
Personal som arbetar vid kommunens verksamheter kan köpa personalparkering och får sedan parkera på ytor avsedda för ändamålet. Skulle det visa sig bli problem med väghållning eller trafiksäkerhet på grund av bilar som parkerar på gatan, trots god tillgänglighet av parkeringsplatser, så kan det på sikt finnas anledning att överväga att införa parkeringsförbud.
När det gäller badhuset i Burträsk så har det framförts flera önskemål om att kunna parkera längre tid än två timmar med motiveringen att ett besök ofta tar längre tid än så. En omreglering kommer därför att göras så att ytan i anslutning till badhuset blir en besöksparkering med tidsbegränsningen tre timmar, måndag till fredag klockan 8-18. Övrig tid är det fri parkering. Den nya regleringen börjar gälla när nya skyltar är på plats.
Ronny Söderberg, verksamhetschef, Skellefteå kommun