Känn tacksamhet för de fina spåren på Vitberget

Det är inget fel på skidspåren på Vitberget, menar skribenten.

Det är inget fel på skidspåren på Vitberget, menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2022-02-02 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser Per Olof Anderssons (27/1) synpunkter, på Skellefteå kommuns skötsel av skidspåren på Vitberget. Du hävdar att spåren är dåliga och dåligt skötta. Tror det är tredje året i rad du förmedlar liknande synpunkter. Känner att det är dags att bemöta dig.

Tror vi är en stor grupp skidåkare som inte håller med dig. Vi är nog många som känner stor tacksamhet för de fina spår som vi får, trots plusgrader, is och brist på snö. Vädrets makter rår ju ingen på. Spårläggarna lyckas trolla med knäna. Undertecknad har i många år åkt på dessa spår och alltid varit imponerad av spårens kvalitet. Det är inte underligt att dessa spårläggare får förtroendet att lägga spår till stora nationella tävlingar.

Vi som åker med hund vill ju gärna ha kvalitet på spåren eftersom det kan gå ganska fort ibland. Vi är ju skyldiga att kunna stanna och undvika störningar för andra motionärer. Vi ska ju rymmas i spåren tillsammans.

Vi som åker med hund har ju dessutom skyldighet att avlägga det gröna kort för draghundsförare som erfordras för att åka på spåren på Vitberget? Detta gäller alla som åker med hund på Vitbergsspåren.

Stort tack till spårläggarna vid Skellefteå kommun

Classe Segerstedt, medlem i Skellefteå BHK, Draghund