”Vi äldre och äldre-äldre bör var ytterst försiktiga”

Skribenten uppmanar människor att handla ensamma och vara försiktiga för att inte smittan ska spridas.

Skribenten uppmanar människor att handla ensamma och vara försiktiga för att inte smittan ska spridas.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2021-02-16 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill på intet sätt ifrågasätta människors förstånd. Det är inte avsikten med detta inlägg. Det jag vill belysa är den försiktighet som vi alla måste ha och förhålla oss till under denna pandemi. Vi ansvarar alla för vårt eget skydd och för eventuell smittspridning.

Jag vill på intet sätt framstå som ofelbar och tar gärna emot varningar och tillsägelser när någon känner sig utsatt av min framfart. Ungdomar med sin glada livslust och lite naiva syn på smittan må delvis vara förlåtna. Dem får vi förmana på ett trevligt sätt, men vi äldre och äldre-äldre bör var ytterst försiktiga.

Därför blir jag fundersam då många äldre följs åt in i butiker för att handla mat och annat. Dessutom kan dessa par träffa bekanta par inne i butiken som de stannar och pratar med, och då inte sällan i de mest använda huvudgångarna i butiken. Vistas så kort stund som möjligt i butiker. Handla inte om det inte är absolut tvunget.

Endast en ur varje familj bör gå in och handla, den andra kan möta upp vid utgången för att packa in i bilen. Träffar man bekanta så möts man utanför om man vill prata. Munskydd tjänar inte till nått om man inte håller av stånd. Det går inte att trängas i butiker och lokalbussar bara för att man har munskydd. Det är avstånd som är a och o.

Arbetsplatsen och hemmet är största smittspridningsplatserna, så arbeta hemifrån i möjligaste mån.

BenHurFrid