Jag gruvade mig – men har bara beröm att utdela

Skribenten är nöjd med vinterns snöröjning.
Skribenten är nöjd med vinterns snöröjning.

Insändare 30 januari 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Även denna vinter har det snöat, faktiskt mer än på många år. För mig som boende i ett villakvarter på södra sidan älven var det – som vanligt – lite gruvsamt inför vintern och utlovade besparingar. Hittills har jag bara beröm att utdela och det känns bra.

Så länge det har rört sig om måttliga mängder har prioriteringen varit större genomfartsvägar samt gång- och cykelvägar. Dessa har varit rena och fina tidigt på morgnarna. Villagatan har plogats senare, men aldrig varit svår att ta sig fram på utan fyrhjulsdrift.

Under dygnen med intensivt snöande har man plogat större genomfartsvägar samt även villagatan, helt rätt i mitt tycke eftersom exempelvis ambulanser, andra utryckningsfordon och hemtjänsten måste kunna komma fram. Senare har även gång- och cykelvägarna snöröjts och innan det gjorts har vi som går till fots fått samsas med biltrafiken på de plogade gatorna. Detta har varit nödvändigt, men fungerat bra då de flesta bilister tagit hänsyn.

På andra platser med andra entreprenörer kanske en annan situation har rått, men här och hittills denna vinter alltså bara positivt – vilket bör framhållas i allt elände.

Inte insnöad

Ämnen du kan följa