Fler poliskontroller – då vågar ingen bryta mot lagen

Polisen borde vistas mer ute i samhället, menar skribenten.
Polisen borde vistas mer ute i samhället, menar skribenten.

Insändare 15 december 2020 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Måste man ha en nationell trafikvecka för att fokusera på trafikbrott? Detta är någonting man kan tycka trafikpolisen ska göra ”tjugofyra sju”. Att sedan gå ut i förväg och varna för extra insatser är väl dumt. Att folk åker dit ger en större smäll på fingrarna än att de kör lagligt just denna vecka. Personligen tycker jag de ska ha stora insatser varje dag runt om i samhället. Då stoppas nog fler fortkörare, fyllestyrningar, drogpåverkade förare, olagliga bilar, förare som använder telefon och så vidare. Kör man lagligt och med en laglig bil så behöver man ju inte oroa sig för saken.

Poliserna gör det de blir tilldelade att göra, men istället för att åka runt i centrum så skulle de kunna ta sig en bit utanför stan och upprätta kontroller fler gånger per dag. Vanliga patrullerande polisbilar kan assistera i detta. Jag har aldrig sett en patrullerande polis på torget vintertid eller när det regnar. De skulle kunna bötfälla otaligt fler cyklister på torget om de faktiskt var där. Deras insats i sommar höll i cirka tre till fyra veckor sedan började folk cykla på som vanligt, utan rädsla för torgpoliser.

Kan inte ens påminna mig om när jag senast såg polisens fina husbuss. Med den borde de kunna flytta större kontrollplatser relativt snabbt. De vet garanterat vart folk oftast kör för fort och kan fokusera ett par stora kontroller där varje månad. 

Torget tycker jag att de ska bevaka stenhårt med tre poliser i tre veckor. Sedan övergå till två dagar i vecka och fortsätta så. Det ska vara heldagar, inte bara någon timme per dag – gärna med civila poliser så att de inte syns. Då ska ni se att folk inte törs bryta mot lagen längre. Rykten om böter sprids som en löpeld. 

Matte

Ämnen du kan följa