Den vackra fontänen håller inte tätt

Fontänen vid älvbrinken.

Fontänen vid älvbrinken.

Foto: Yvonne Rönngren

Insändare2020-05-17 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vår fina och vackra bryggarbacke har en fantastisk fontän, som slår det mesta i utförande och trevnad. Men det sipprar ut vatten på plattkanterna runt fontänen, vilket förstör lite av det eleganta utförandet. När ska detta eventuellt kunna åtgärdas?

Ett förslag vore att höja alla plattor närmast kanterna med cirka 15 millimeter, med en svag lutning en och en halv meter ut från fontänen. Därefter kan man höja cementkanten närmast fontänen med motsvarande 15 millimeter.

GON

Svar direkt

Så roligt att du uppskattar fontänen vid älvbrinken, vi tycker precis som du att den är ett fantastiskt trevligt inslag med både vattenspel, ljud och ljus. Varma sommardagar är den en rolig och svalkande lekplats för barnen och när det börjar skymma ett vackert skådespel.

Vi är medvetna om problemet med vattnet som rinner över rännan och ut över ytan och det är jättetrist att det har blivit så. Rännan som vattnet ska fara ner i fungerar tyvärr inte som det var tänkt. Vi jobbar på att hitta en lösning som är hållbar; kostnadsmässigt, estetiskt och funktionellt och hoppas kunna åtgärda problemet inom en snar framtid.

Matilda Fhärm, verksamhetschef park och natur, Skellefteå kommun