Återinför majspåsen – bättre än papper

Eftersom jag tillhör de som skulle testa den bruna papperspåsen ska jag berätta hur det gick till.

”Jag kan ju tycka att den lilla miljöpåverkan som den gröna påsen gör borde uppväga de problem som man har med den bruna papperspåsen”, skriver insändarskribenten.

”Jag kan ju tycka att den lilla miljöpåverkan som den gröna påsen gör borde uppväga de problem som man har med den bruna papperspåsen”, skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-07-22 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi fick ingen fråga om vi ville delta i testningen. Vi fick bara ett brev i brevlådan där det stod att vårat bostadsområde blivit utvalt att testa den bruna påsen. 

Vi testade papperspåsen under vintern, då det inte spelar så stor roll om den gick sönder eftersom det inte finns några insekter då. Sedan väntade vi på att de skulle skicka ut enkäten efter testperiodens slut, men ingen enkät kom. 

Jag skrev då till kundtjänst och frågade efter enkäten, för det var väl det som var meningen med försöket? Att vi skulle få ge vår åsikt efter vi testat påsen ett antal månader? 

Till slut fick jag enkäten. Jag trodde inte att någon skulle föredra papperspåsen. Men enbart drygt hälften av alla som testade påsarna hade svarat på enkäten, läste jag i Norran. De som inte svarat hade nog inte heller fått enkäten, misstänkte jag. 

Vi skrev i alla fall att vi ville ha kvar den gröna majspåsen. Jag kan ju tycka att den lilla miljöpåverkan som den gröna påsen gör borde uppväga de problem som man har med den bruna papperspåsen. 

Det viktiga är väl att vi sopsorterar matavfallet.

Den gröna majspåsen