Ulla-BrittStenlund

Personligt2017-02-03 08:00

Vår mor föddes i Kusfors och var Anna och Linus Lundströms tredje barn. Familjen flyttade så småningom till Rålund där syskonskaran utökades med ytterligare två barn.

Ulla-Britt var en sann djurvän och fick tidigt hjälpa till med korna på gården. Hon var en glad och sprallig flicka som älskade att sjunga.

I Rålund lärde hon känna Petrus Stenlund. De gifte sig 1949. Petrus var då predikant i EFS i Brunflo och paret bosatte sig i Bye utanför Östersund. Där föddes så småningom sonen Gunnar.

När han var endast tre veckor gammal gick flyttlasset till Lycksele. Petrus fick sedan en tjänst som musikkonsulent i EFS i norra Västerbotten och familjen flyttade till Medle. Där föddes dottern Maria och senare sonen Johan.

Ulla-Britt och Petrus delade sång- och musikintresset och sjöng ofta duett tillsammans. Man musicerade också en hel del inom familjen.

1969 flyttade familjen till Skellefteå. Ulla-Britt arbetade då som musiklärare och gav många skolbarn fina stunder i sångens och musikens tecken.

Släkten utökades när barnen bildade familj och Ulla-Britt ställde alltid upp för barn och barnbarn.

Under Skelleftetiden sjöng Ulla-Britt med i några olika körer, bland annat i Skellefteå Kammarkör, där hennes klara sopran kom väl till pass.

2010 avled Petrus, och Ulla-Britt miste sin livskamrat sedan 60 år. Det tog henne ganska hårt och hon saknade honom hela tiden efter detta.

Det sista året bodde hon på äldreboendet Dammen. Där fick hon mycket god omvårdnad.

Vår mor somnade stilla in, 86 år gammal, på kvällen den 23 januari 2017. Vi sörjer och saknar henne men bär med oss många fina minnen och tror att hon nu, tillsammans med Petrus, får sjunga med i den himmelska kören.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!