Stina Hedström

Foto: Norran

Personligt2017-05-30 04:00

Den 19 maj, lämnade vår älskade Stina oss i en ålder av 79 år.

Hon växte upp i ett lantbrukarhem i Hökmark tillsammans med sin mor och far, Gunhild och Bengt Karlsson och fyra yngre syskon.

Som ung flyttade hon till Sundsvall för att studera till sjuksköterska. Därefter arbetade hon vid Skellefteå lasarett och inom hemsjukvården i Skellefteå. Hon avslutade sitt arbetsliv som basenhetsföreståndare inom geriatriken.

I mitten av 1960-talet träffade Stina sin blivande make John Hedström som hon gifte sig med 1967 i Lövångers kyrka. Efter att deras barn Anders och Maria fötts, bosatte sig familjen 1975 som en av de första nybyggarna på Morö Backe. Där bodde de under största delen av sitt 50-åriga äktenskap.

Stina hade flinka händer som behärskade allt de tog sig för. Otaliga handarbeten, stickningar, broderier med mera prydde hemmet och blev till gåvor åt nära och kära.

Hon vistades gärna ute i naturen, i fjällen eller i skogarna kring fritidshuset där det plockades bär till saft och sylt som kunde avnjutas till hennes fantastiska hembakta limpa.

I henne fanns också ett stort engagemang, inte minst för Morö Backe kyrka, där hon bland annat verkade som juniorledare och kyrkvärd under många år.

Mot livets höst fick hon njuta av fyra underbara barnbarn som skänkte henne stor glädje i lek och bus.

För några år sedan började hennes minne svikta och hon blev med tiden allt mer märkt av sin svåra sjukdom. De sista åren bodde hon på Trean vid Sunnanängs äldreboende, där hon fick ett fantastiskt fint omhändertagande

Vid hennes sida fanns ständigt maken John som troget besökte henne ända fram till slutet, då hon tryggt och stillsamt i kretsen av de närmaste fick somna in i tro på att få komma hem till sin Gud.

Vi kommer att sakna vår älskade Stina, hennes omtanke och kärlek kommer att finnas kvar i våra minnen tills vi ses igen.

Familjen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!