Sigrid Andersson

Foto: Norran

Personligt2017-06-12 16:38

Vår älskade mamma Sigrid Andersson somnade in måndagen den 5 juni efter en tids sjukdom.

Hon föddes i Drängsmark 1942 där hon växte upp med åtta syskon och sina föräldrar Valborg och Helmer Blom.

Efter sju år i folkhögskola flyttade mamma som 15-åring till Skellefteå och arbetade som hembiträde hos en familj. Därefter började hon på Sandbergs konditori. 1964 fick hon jobb på Tempo, sedermera Åhléns, och där arbetade hon fram till pensionen 2007. Mamma älskade sitt jobb och trivdes mycket bra med sina arbetskamrater.

Hon träffade vår pappa Sune 1960 på en dans på Folkparken. De gifte sig i oktober 1964 och fick sin första dotter Malin 1968 och 1973 föddes Anna.

Mamma var en levnadsglad person, hon var duktig på att laga mat och fick det alltid att kännas trivsamt runt sig. Hon tyckte om att dansa och att umgås med släkt och vänner. Hon var en aktiv person och under vår uppväxt åkte vi mycket slalom på vintrarna och gjorde skidresor till Åre varje påsk. På somrarna tyckte hon om att spela golf, vara i stugan i Burvik eller semestra med husvagnen.

En stor ljuspunkt i hennes liv var barnbarnen. Vi har alltid bott nära varandra och hon har följt deras uppväxt på nära håll och skött om dem när de var små. Det är med stor sorg hon har lämnat oss men våra minnen är ljusa och varma.

Malin och Anna

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!