Rolf Persson

Foto: Norran

Personligt2017-04-06 09:02

Rolf Persson avled hastigt den 26 mars på Skellefteå lasarett i en ålder av 83 år.

Rolf växte upp i Yttervik. Han var son till Manfred och Linnea Persson (Forsberg som flicka) och föddes som nummer två i en syskonskara av fyra. Efter grundskolan utbildade sig Rolf till svetsare i Vännäs och arbetade under några år som mekaniker på några olika företag i Skellefteå. I mitten av 50-talet fick Rolf en anställning hos Bröderna Lundbergs, där han arbetade kvar till dess att företaget lades ner.

1956 träffade Rolf sin blivande fru Svea Wikström och de gifte sig år 1958. Som nygifta bodde Rolf och Svea till en början i hennes föräldrahem och tio år senare byggde de ett nytt hus i Bureå. År 1962 föddes parets gemensamma son Leif-Gunnar. De köpte en sommarstuga i Fagerviken år 1968, ett ställe som familjen tillbringade mycket tid på. Att sitta på bryggan i solnedgången och äta jordgubbar med grädde var sommar för Rolf.

Rolf var en skapande person. Han tyckte om att snickra, måla, arbeta med metall och sjunga i Bureås manskör. Han hade också ett stort intresse för konst.

När de två barnbarnen föddes så var Rolf en mycket delaktig och engagerad farfar.

År 2011 blev Rolf änkeman.

Det sista två åren kantades av en sjukdom som var påfrestande för Rolfs hälsa. Tyvärr orkade han inte med så mycket som han hade velat, men tillsammans med sin vän Berit fick Rolf trots allt ett bra socialt umgänge med vänner, familj, körsång och resor.

Han lämnar oss med stor sorg och fina minnen.

Leif-Gunnar med familj

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!