Lennart Grahn

Personligt2016-12-27 03:00

Lennart Grahn har lämnat oss i en ålder av 73 år.

Under sina första år bodde han i Sappetavan och i Adak. Som 5-åring kom han med sina föräldrar till Svansele där familjen utökades med systern Astrid.

Lennart började sitt yrkesliv på Televerket i Skellefteå, efter avslutad realskola, och blev kvar där till sin pensionering.

Med stort tålamod och intresse har han ägnat tid åt tekniskt kluriga lösningar i olika former, från att spara energi i fritidshuset i Svansele till att kunna ta en skarp bild av Jupiters månar. Som barn kunde jag lyssna på radion han byggt i en tvålask. Många är de kopplingsscheman han har skapat och därefter byggt apparater utifrån. Fotografering och fotobearbetning har varit hans passion och många har fått ta del av hans fina fågel- och naturbilder. Många timmar har han funnits vid Petikån och har han inte fiskat så har han fotat. Lennart hade ett genuint intresse och en nyfikenhet för aktuella samhällsfrågor och diskuterade gärna. Med några uppehåll har han spelat tennis varje vecka under 50 år.

Lennart var en förnöjsam och mycket hjälpsam person samt en trofast vän med vänskap som sträckte sig över flera decennier. Han var en mycket god lyssnare och hade aldrig bråttom. Han visade stor kärlek till mig som lillasyster, senare också till hela min familj.

Vi kommer att minnas hans underfundiga humor och sakna hans fina omsorg om oss alla.

Familjen gm systern Astrid

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!