Lars Lundström

Foto: Norran

Personligt2017-02-10 12:26

Lars Lundström,Strömfors,född 1930, har den 8 februari stilla insomnat i kretsen av hans familj. Efter ett långt lyckligt liv, så har denne arbetsamme och fridens man gått ur tiden.

Lars har varit sin hemby trogen hela sitt liv. Som ett av tre barn till Elma & Albin Lundström, började Lars tidigt arbeta med jord/skogsbruk och ofta som hästkörare för att sedan, när han uppnått ålder för körkort, bli den chaufför han drömt om. Lars träffade tidigt sin stora kärlek, Ebba. Den innerliga och eviga kärleken dem emellan blev till en familj med barnen Bruno, Ingalill, Gunnar och Henrik.

Lars intresse för chaufförsyrket blev också det som präglat hela hans yrkesliv. Han byggde upp ett åkeri, som också blev den arbetsplats där både Ebba, söner och ytterligare anställda arbetade under många år. Lars var en mycket respekterad och omtyckt åkare bland chaufförer och inom Bilfrakt Skellefteå. Till Lars stora glädje övertogs åkeriet av två av hans söner.

Den fritid som Lars unnade sig fylldes med fisketurer till fjällsjöar, bärplockning, skogsskötsel men också resor utomlands. Umgänge med familj och vänner i hemmet intill Klintforsån var också något Lars njöt av på lediga dagar. Lars har trots svårigheter med Parkinsons sjukdom, tåligt och kärleksfullt vårdat den stora tomt och trädgård som omger hemmet. I november flyttade han och Ebba till Bolidens äldreboende. Lars lämnar enbart goda minnen efter sig. Den trygghet han skapat, det lugn han förmedlat, den stora varma hand han sträckt oss bär vi med oss i våra hjärtan. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi är många som kommer att sakna honom. Vi är innerligt tacksamma, för den kärlek, omtanke och generositet Lars berikat oss med i våra fortsatta liv – utan honom.

Ebba och barnen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!