Kerstin Hedlund

Foto: Norran

Personligt2017-06-09 14:48

Vår älskade mor Kerstin Hedlund somnade in onsdagen den 31 maj efter en tids sjukdom. Hon föddes i Jönköping 1933 och växte upp med mor Marguite, far Otto och lillebror Bosse i Klerebo, Bankeryd. Efter slutförd skolgång jobbade hon på sin mors café.

Sommaren 1951 mötte hon för första gången Allan från Burträsk som kom att bli hennes livs kärlek. Han åkte motorcykel ner till Bankeryd för att hälsa på sin bror. Sommaren efter återvände han och då följde Kerstin med honom. De bosatte sig i Skelleftehamn. De fick fyra barn, den sista gossen Robert dog tyvärr kort tid efter födseln.

Vi växte upp i en kärleksfull miljö där mor var hemma med oss medan vi var små. Sedan började hon jobba inom handeln i affärer och kiosker, hon jobbade även i hamnen, på Aitik. Badhuset i Skelleftehamn blev hennes sista arbetsplats. Hon trivdes med det och sina arbetskamrater.

Kerstins mor, mormor och moster var tre av överlevande från Titanic. Detta var något som vi ofta ville höra henne berätta om och det gjorde hon gärna.

Allan dog tyvärr vid endast 60 års ålder, detta tog henne väldigt hårt. Hennes barnbarn kom då att bli en stor tröst för henne.

Efter att ha varit änka i sju år hade hon turen att träffa Hans som kom att bli hennes särbo till hennes bortgång. Somrarna spenderade de i paradiset Storgrundet, att pyssla med blommor, fiska och bada i havet, ja då njöt hon.

Kerstin reste mycket på äldre dagar, kryssningen i Karibien tillsammans med Hans och hans barn och barnbarn blev höjdpunkten.

En mor som alltid var full av energi, omtänksam, sprallig, glad och positiv som alltid fanns till hands för oss och såg till andras bästa före sig själv. De sista två åren var Kerstin inte så frisk och fast orken avtog behöll hon sitt glada humör. Hon fick somna in hemma i stillhet tillsammans med sina närmaste.

Saknaden är stor och minnena många.

Hans och barnen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!