Joel Norberg

Foto: Norran

Personligt2017-04-05 09:33

Fredagen den 31 mars somnade Joel Norberg stilla in i sitt hem, Joel blev 89 år gammal. Han hade 4 dagar kvar till han skulle fylla 90 år.

Joel föddes i Södra Sandträsk i Norrbotten i en syskonskara på fyra barn. I grannbyn Järvträsk träffade han sin kärlek Vivan, de gifte sig 1949 och fick tre barn. Joel och Vivan bosatte sig i föräldrahemmet i Södra Sandträsk men 1961 flyttade familjen till Norsjö där Joel fick tjänst i Norsjö församling som kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare, en tjänst han hade fram till sin pensionering. Under 27 år var han även deltidsbrandman.

Hemmet i Norsjö, där Vivan under många år drev begravningsbyrå, var en öppen plats, tillgänglig för många som sökte tröst och hjälp. 1997 dog Vivan och Joel blev änkeman.

Joel Norberg var känd för sitt varma sätt att möta människor, han tog sig alltid tid att lyssna och delade gärna med sig av sin livserfarenhet och Gudstro.

År 2000 tilldelades han Månadens Norsjöbo, Vitsippepriset samma år var bevis på hans sociala engagemang, omsorg om medmänniskor i svåra situationer, samt värnande om bygdens historia och traditioner.

Det fanns många områden där Joel var engagerad, bland annat i Kyrkobröderna, Stövargillet, ordförande för Dahlbergsgården med flera.

Det stora fritidsintresset var naturen med både småvilt och älgjakt. Joel var med i jaktlaget så sent som i höst, fyllda 89 år.

Att fiska på sjön vid sommarstugan och att vistas ute i bärskogen, var också något som Joel ägnade stort intresse åt.

Barnbarnen var en stor lycka för Joel. Och barnbarnen trivdes i hans sällskap. När Joel var 75 år deltog han i Norsjörännet, 80 år gammal åkte han skidor för att peppa ett av barnbarnen.

Sommarstugan på Präst-udden var en oas för Joel.

Vi är många som sörjer vår älskade far, svärfar, morfar, farfar, farfarsfar och morfarsfar.

Familjen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!