Ingvar Sundström

Foto: Norran

Personligt2017-01-30 07:58

Ingvar Sundström avled stilla i sitt hem, kvällen den 18 januari 2017, efter en kort tids sjukdom.

Han föddes i Gissträskliden som fjärde barnet i en syskonskara av åtta. Därefter flyttade familjen till Tjörn, Norsjö. Efter värnplikten flyttade Ingvar till Umeå, där han bodde en tid för att sedan återvända till sin hembygd. Han flyttade ihop med sin blivande hustru i en lägenhet på Nygatan där de bodde tills de 1977 byggt klart huset i Sörbyn. I det huset fick han stilla avsluta sina dagar omgiven av familjen.

Ingvar påbörjade sitt yrkesliv som springpojke på Konsum i Norsjö. Han jobbade även extra som bagare i familjens bageri.

Efter några år började han köra konsumbussen. Det var under denna tid som han på djupet lärde känna bygden och bygden även lärde känna honom.

Han flyttade sedan till Umeå och tog anställning på Domus. Där utbildade han sig och började sitt värv som styckmästare. Efter flytten tillbaka till Norsjö jobbade han några månader på Ica innan han sedan åter tog anställning på Konsum där han arbetade resten av sin yrkeskarriär fram till pensionen.

Ingvar var en varm och lugn person med mycket humor. Han tillbringade en stor del av sin tid i skog och mark och tyckte om att plocka bär.

Han höll hemmet öppet för sina och barnens vänner samt såg till att det alltid fanns mat och fika. På fritiden har han alltid bakat bröd och fortsatt att stycka åt privatpersoner och jaktlag, även efter sin pen- sionering.

Han intresserade sig mycket för idrott och följde främst hockey och fotboll. Både sportsändningar i tv och radio men även de lokala lagen Norsjö HC och Norsjö IF.

Efter sig lämnar Ingvar ett stort tomrum. Närmast saknad av fru och två barn med familjer men även syskon, grannar och vänner.

Familjen vill rikta ett särskilt tack till AHS Viola och hemsjukvården i Norsjö för god omvårdnad under den sista tiden.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!