Inga-Britt Lindberg

Foto: Norran

Personligt2017-06-27 04:00

Sveriges Nationaldag, den 6 juni 2017, kommer vi och många fler med mig aldrig glömma! Då rycktes en av de finaste människorna bort från oss. Inga-Britt Lindberg, som många minns från Blomsteraffären i Skelleftehamn som hon drev i många år, blev 86 år.

Hon var en underbar mamma, svärmor, farmor och en helt underbar vän som man kunde prata om precis allt mellan himmel och jord med. När vi fick det otroligt smärtsamma beskedet att hon lämnat oss trodde man först inte att det var sant ... men tyvärr så var det ju så. Saknaden kommer vi alltid att bära med oss, men vi kommer aldrig att glömma hennes kärleksfulla handlingar och varma kramar.

Inga-Britt Lindberg växte upp i Strycksele, som hör till Jörns socken, med pappa Albin och mamma Betty. I tidig ålder gick mamma Betty bort och istället trädde Inga-Britts mostrar, Helga och Gerda, in som extra mammor åt Inga-Britt.

När Inga-Britt sedan jobbade på verkstaden på Kaplanskolan träffade hon Hans Lindberg som sedan skulle bli hennes älskade make. De gifte sig sedan 1957 och flyttade till Skelleftehamn där de sedan startade sin familj och fick tre fina söner; Håkan, Hans-Göran (som förolyckades 1988 vilket var smärtsamt för hela familjen) och Thomas.

Inga-Britts man Hans gick sedermera bort 1995, vilket skapade ett tomrum i familjen där mamma stod kvar och gav av all sin kärlek till familj, släkt och vänner. Hennes dörr stod alltid öppen för alla, hon bjöd snabbt på den godaste fikastund man kan tänka sig och hon fanns alltid till hands för att snabbt hjälpa andra. Hon överöste oss med kramar och visade verkligen med handling hur mycket hon älskade oss allesammans.

Inga-Britt älskade naturen och blommor och vi kommer ihåg en av gångerna när hon grävde i trädgården och vi sa "stressa inte, kom in och fika". Hon svarade "Jag stressar inte! Jag ska bara ... göra det här...". Hon älskade sina blomsterrabatter.

In i det sista tänkte hon på oss alla, att vi skulle ha det bra.

Vi känner tacksamhet för vår älskade mammas, svärmors och farmors trygga famn och hennes värme till oss alla. Med dessa ord säger vi farväl. I minnet finns hon hos oss alltid kvar. Vi lämnar nu över henne till Hans och Hans-Görans trygga famn.

Söner med familj

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!