Harry Stenlund

Foto: Norran

Personligt2017-06-02 04:00

Vår älskade Harry Stenlund somnade in onsdag kväll den 24 maj.

Harry föddes i Skellefteå 1927 och växte upp i Degerbyn tillsammans med mamma Beda, pappa Seth och systern Siv. På Brännanskolan startade hans stora musikintresse. Pappa Seth spelade gitarr så Harry började också spela. Den första låt han lärde sig var “St. Louis blues”.

1945 ryckte Harry in i lumpen. Och innan lumpen avslutades fick han en förfrågan av kapellmästaren Yngve Forsell att börja spela i hans orkester. Så blev det, Harry spelade med Yngves i 21 år.

Under sitt liv hade Harry i huvudsak tre stora intressen: musik, jakt och sport. Musikintresset bestod i att spela gitarr, men framförallt bas, och att arrangera musik. Några exempel på de musiksammanhang han medverkat i är Gustav Lindvalls kapell, Jimmy Linds, Yngve Forsells orkester, Revyorkestern Skellefteå, Swingtime och PRO-orkestern.

Jaktintresset utövade Harry framförallt i Lövlund med både älg- och harjakt tillsammans med stövaren Roy. Han följde också engagerat de flesta sportevenemang på tv.

1959 gifte sig Harry med sin Gertrud och de hade många gemensamma intressen och bekanta i musiklivet. En annan trevlig del var somrarnas husvagnsliv. 1965 föddes sonen Thomas och med honom delades ett stort musikintresse.

Efter miljövårdsutbildningen 1970 i Östersund fick Harry anställning som hälsovårdsinspektör i Skellefteå. Detta var ett jobb som han verkligen trivdes med.

Då sonen Thomas bildade familj med sin Anna föddes första barnbarnet, Alex, i millennieskiftet. Att bli farfar var en stor glädje för Harry. Och två år senare kom nästa barnbarn, Elmer.

2001 flyttade Harry och Gertrud från sitt hus till lägenheten på Fältjägarvägen.

Harry var en älskad make, pappa, svärfar, farfar och vän och kommer att vara djupt och innerligt saknad.

Familjen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!