Harriet Nordenborg

Personligt2017-06-08 15:58

Vår älskade syster Harriet Nordenborg flyttade till sitt himmelska hem den 2 juni. Harriet var äld- sta barnet till Konrad och Ingrid Jonsson. Harriet föddes på Stackgrönnan men flyttade som sjuåring med familjen till Ursviken, där hon sedan växte upp.

Harriet blev frälst i unga år och tillhörde pingstkyrkan hela livet, hon älskade sin församling, gudstjänsterna och bönesamlingarna. På 1960-talet arbetade hon som evangelist i Hällaström och Råstrand.

Därefter blev det Sandströms blomsterhandel i Skelleftehamn till dess att hon träffade sin Erik från Gideå. De gifte sig den 5 november 1966 och hon flyttade med honom till Örnsköldsvik. Harriet fortsatte att arbeta i affär, både med blommor och i bokhandel, under ett antal år drev hon Gullängets pappershandel.

Genom åren gjorde Harriet och Erik många buss-resor, bland annat till Österrike och Italien.

2004 blev Harriet änka, men hon blev kvar i trakten av Örnsköldsvik i 47 år, innan hon bestämde sig för att flytta hem igen och komma närmare sina syskon. Harriet fick inga egna barn, men syskonbarnen stod henne nära, speciellt systerdottern Sarah.

De sista åren tillbringade hon några dagar i veckan på dagverksamheten på Sunnanäng, något som hon verkligen uppskattade.

I juli skulle hon ha fyllt 82 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!