Gunnar Brännström

Foto: Norran

Personligt2016-12-14 03:00

Gunnar Brännström avled lugnt och stilla på Skellefteå lasarett den 7 december.

Han föddes 1947 i Östanbäck och växte upp tillsammans med tre syskon på familjens bondgård.

Som 15-åring började han arbeta på Rökeriet i Frostkåge och därefter på Charkofabriken i Degerbyn. Senare övertog han föräldrarnas jordbruk tillsammans med sin bror David. Redan tidigt blev Gunnar intresserad av fiske och han lärde sig mycket av ortens äldre fiskare. Gunnar trivdes allra bäst vid havet och i början av 70-talet skapade han sitt älskade fiskeläge i Lappviken. Under ljusa sommarnätter vittjade han sina nät innan han började med sitt arbete som charkuterist eller jordbrukare. Hårt arbete präglade hans liv och vi vande oss vid att se hur han somnade så snart han satte sig ner.

Med sin breda dialekt, en stor portion humor och dråpliga berättelser har han lockat till många glada skratt. Sent i livet träffade Gunnar vännen och livskamraten Birgit. Tillsammans med hennes barn och barnbarn fick han en större familj och många glada stunder tillsammans med dem.

För precis ett år sedan fick Gunnar sin dystra sjukdomsdiagnos. De glada skratten och hans roliga berättelser blev färre, men hans humor lyste igenom in i det sista. Den sista sommaren blev det inte så många fisketurer, men med hjälp av goda vänner kunde han även i år fiska strömming och lägga in Lappvikens surströmming.

Gunnar har berikat så många människors liv. Hans kära stämma har tystnat, men vi är tacksamma för alla glada minnen.

Familjen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!